Listojen laittaminen

Aiheena tänään listojen laittaminen ja miten budjettimies hoitaa sen tyylillä.

Minulla on ollut lähes ikuinen ongelma, kuinka laittaa listat niin että naulat menevät piiloon, mutta listaa ei tarvitse rumentaa vasaran iskuilla.

Rautakaupassa pyöriessä välineitä löytyy kyllä joka lähtöön, mutta sen verran harvemmin on tarve kiinnitellä listoja, ettei kukkaro (tai ainakaan periaatteet) anna myöten viimeistelynaulaimen ostoon.

Mikä siis neuvoksi, jos työkalupakkiin ei halua turhia harvemmin käytettäviä välineitä viemään tilaa ja samalla haluaa selvitä pienellä rahalla?

Vaihtoehto 1: Puikko jolla naulan pääsee lyömään syvemmälle. Tämä lienee se ”perinteisin” ratkaisu ongelmaan. Minulla kuitenkin kädet heiluvat jä tärisevät etenkin pitkän päivän jälkeen sen verran, ettei ole yksi tai kaksi kertaa kun puikko on hypännyt naulankannasta pois ja listaan on tullut vasaran iskuakin rumempi jälki.

Vaihtoehto 2: Oma suosikkini. Löysin K-raudasta puikon, jossa on lyöntimekanismi rakennettu sisään. Puikon sisällä on voimakkaan iskun antava jousi, eikä vasaraa tarvitse lainkaan. Puikkoa painamalla isku tulee kuin itsestään ja tönäisee naulaa millin-pari sisälle. Ehdoton suosikkini pienen koon ja halvan hinnan vuoksi!