Vanhan sisäoven kunnostus

Vanhoja kunnon kokopuisia sisäovia ei tahdo löytää enää oikein mistään. Jos niitä sattuu omasta asunnosta löytymään, niin niitä kannattaa varjella ja paljon pystyy vielä kolhuja sun muita lommojakin korjaamaan. Pois ei siis kannata missään nimessä heittää.

Simppelisti vanhan puuoven korjaaminen käy näin:

  1. Vanhan maalin (tai useampien maalikerrosten) huolellinen hiominen
  2. Lommojen kittaus. Tässä kannattaa olla huolellinen. Muuten vanhat kolot jäävät näkyviin uuden maalin alta. Etenkin reunoissa tai kulmissa kannattaa käyttää mahdollisimman vahvaa ainetta, esimerkiksi kaksikomponentti epoksia
  3. Pohjamaalaus (itse tein suoraan kalustemaalilla ohuen kerroksen ja hyvin pysyy)
  4. Ohuet maalikerrokset huopatelalla. Näin puun syyt jäävät kivasti näkyviin maalin alta

Valmista, eikä koko homma maksa kuin 50-80 euroa riippuen mitä tykötarpeita varastosta löytyy valmiina.